home_svet_korenim.jpg

 
 
Úvod  > E-shop
Váš nákupný košík
Zobraziť nákup           Spolu kusy:       0 €
Americký steak-zmes
Americký steak-zmes | 250g | 
	Recept na použitie:

	Na porcie nakrájané bravčové alebo hovädzie mäso potrieme zmesou pripravenou z oleja, zmiešaného s citrónovou šťavou a s prípravkom na Americký steak. Necháme odležať v chlade min. 1 hodinu. Pečieme na panvici alebo grile
Hmotnosť: 250g
4.69 €
Čabajka
Čabajka | 250g | 
	Návod na použitie: 

	5 kg bravčového mäsa (zloženie 2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik), môže sa použiť aj hovädzie mäso alebo mäso z diviny, pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú  soľ ČABAJKA 250g. Mäso s korenovou soľou dobre premiešame a necháme stáť 12-24 hodín na chladnom mieste pri 4-8 °C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6-10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Udíme studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Hmotnosť: 250g
2.03 €
Čína
Čína | 250g | 
	Recept na použitie:
	1kg bravčového alebo hydinového mäsa nakrájame na rezance. Obsah sáčku zmiešame s 0,5 dl oleja, pridáme k mäsu, pokvapkáme sójovou omáčkou, zasypeme lyžicou zemiakového škrobu, premiešame, necháme odležať min. 2-3 hodiny v chlade. Mäso prudko opečieme na oleji, podlejeme vývarom, podusíme. Môžeme pridať nakrájané šampiňóny, zeleninu (pór, zeleninovú papriku), olúpané mandle. Podávame s ryžou
Hmotnosť: 250g
1.85 €
Čorizo
Čorizo | 200g | 
	Návod na použitie: 

	5 kg bravčového mäsa (zloženie 2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik), môže sa použiť aj hovädzie mäso alebo mäso z diviny, pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú  soľ ČORIZO 250g. Mäso s korenovou soľou dobre premiešame a necháme stáť 12-24 hodín na chladnom mieste pri 4-8 °C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6-10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Udíme studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Hmotnosť: 200g
2.39 €
Grilovacia zmes
Grilovacia zmes | 500g | 
	Návod na použitie:
	Grilovacia zmes sa používa na grilovanie rýb, hydiny, bravčového, jahňacieho a hovädzieho mäsa. Zmes sa rozmieša v horúcom oleji a v priebehu grilovania sa mäso viackrát polieva.
Hmotnosť: 500g
2.53 €
Grilovacia zmes
Grilovacia zmes | 1000g | 
	Návod na použitie:
	Grilovacia zmes sa používa na grilovanie rýb, hydiny, bravčového, jahňacieho a hovädzieho mäsa. Zmes sa rozmieša v horúcom oleji a v priebehu grilovania sa mäso viackrát polieva.
Hmotnosť: 1000g
4.62 €
Guláš maďarský
Guláš maďarský | 250g | 
	Recept na použitie:
	1-1,5 kg bravčového mäsa z pliecka nakrájame na kocky. Na oleji speníme 1 pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, vmiešame obsah sáčku, podľa potreby môžeme mierne dosoliť. Podusíme na tuku, potom mierne podlievame. Mäso dusíme do mäkka, šťavu necháme vydusiť. Zaprášime múkou, krátko podusíme. Namiesto múky môžeme šťavu zahustiť strúhaným chlebom. Podávame so zemiakovými knedľami, s haluškami, cestovinou, prípadne pečivom.

	Guláš - prípravok s koreninami môžeme použiť aj pri príprave kotlíkového gulášu.
Hmotnosť: 250g
2.11 €
Gulášová zmes
Gulášová zmes | 250g | 
	Návod na použitie:
	Gulášová zmes je vhodná na prípravu všetkých druhov mäsa vrátane zeleninových špecialít. Zmes sa rozmieša v horúcom tuku, na ktorom sa následne mäso, prípadne zelenina restuje a dusí
Hmotnosť: 250g
1.59 €
Gyros
Gyros | 250g | 
	Recept na použitie:
	1 kg jahňacieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájame na tenké plátky, premiešame s obsahom sáčku, pridáme 2 lyžice oleja, necháme odležať min. 2-3 hodiny. Na panvici za stáleho miešania prudko opečieme okorenené mäso, podusíme. Pred koncom prípravy pridáme nakrájanú zeleninu (papriku, pór, paradajku, cuketu) a krátko podusíme. Podávame s bielym pečivom, chlebom alebo ryžou.
Hmotnosť: 250g
1.59 €
Kari korenie
Kari korenie | 1000g | 
	Recept na použitie:
	1 kg bravčového, hydinového alebo králičieho mäsa nakrájame na kocky a opečieme na horúcom oleji. Pridáme kari korenie, soľ a podlejeme vodou alebo vývarom. Varíme do mäkka. Omáčku zjemníme sladkou smotanou. Podávame s ryžou.

	Korenie je vhodné aj na prípravu rýb, tofu, ryže a omáčok.
Hmotnosť: 1000g
5.42 €
Korenie pätoro vôní
Korenie pätoro vôní | 250g | 
	Recept na použitie: 

	Koreninová  zmes  je  vhodná  na  prípravu sviatočného  pečiva,exotických pokrmov - sladká ovocná ryža. Príprava sladkej ovocnej ryže: 500g ryže uvaríme v 800ml mlieka, pridáme za malú lyžičku koreninovej zmesi a 100g cukru. Na miernom ohni varíme až kým ryža nie je mäkká. Rozdelíme na porcie, na ryžu dáme kúsok  masla a ľubovolné pikantné ovocie. Príjemné pochutnanie.
Hmotnosť: 250g
2.51 €
Mexico
Mexico | 250g | 
	Recept na použitie:
	Koreninová soľ Mexiko je vhodná na pečenie, smaženie a opekanie hovädzieho a bravčového mäsa. Koreninovú soľ rozpustíme v jedlom oleji, na plátky nakrájané mäso potrieme touto marinádou a pečieme. Môžeme podávať napríklad s dusenou červenou fazuľou a kukuričnými plackami.
Hmotnosť: 250g
1.71 €
Nasi Goreng
Nasi Goreng | 250g | 
	Recept na použitie: 

	Nasi Goreng je najobľúbenejší indonézsky pokrm, ktorý je obdobou nášho rizota. Na kúsky nakrájame kuracie, morčacie alebo bravčové mäso prípadne použijeme krevety. Do horúceho oleja vložíme mäso, okoreníme prípravkom Nasi Goreng a restujeme ho do polomäkka. Pridáme ryžu, zalejeme vodou (dvojnásobok množstva ryže) a dusíme do mäkka. Pred koncom môžeme pridať očistenú, na kúsky nakrájanú zeleninu (mrkva, pór, kukurica). Jedlo podávame s čerstvým kapustovým, alebo uhorkovým šalátom.
Hmotnosť: 250g
1.91 €
Paella
Paella | 250g | 
	Recept na použitie: 

	Paella je španielske jedlo pripravené z rôznych druhov mäsa s ryžou. Na olivovým olejom potretej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané hydinové, bravčové mäso, prípadne ryby, alebo plody mora, ryžu a nakrájané paradajky. Pridáme prípravok na Paellu, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Pridáme nakrájané natvrdo uvarené vajcia, papriku, hrášok a v rúre krátko zapečieme. Prípravok môžeme použiť aj na zapekané cestoviny.  
Hmotnosť: 250g
2.11 €
Pečené kurča
Pečené kurča | 250g | 
	Recept na použitie:
	Očistené kura (asi 1300 g) potrieme zvonku a zvnútra zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním 0,5 dl oleja s obsahom sáčku. Necháme odležať v chlade asi 1 hodinu. Dovnútra kuraťa pred pečením dáme nakrájané jablká a kúsok masla. Upečieme do zlatista. V priebehu pečenia potierame maslom. Podávame s ochutenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Hmotnosť: 250g
1.49 €
Pizza
Pizza | 250g | 
	Recept na použitie:

	Na prípravu pizze použijeme kysnuté cesto, lístkové cesto, prípadne hotový mrazený (chladený) polotovar. Cesto pokvapkáme olivovým olejom, potrieme kečupom, poukladáme naň prísady podľa chuti (šunku, salámu, huby, olivy, pokrájanú papriku, paradajky, kukuricu, ...), postrúhame tvrdý syr a posypeme koreninovou zmesou na Pizzu. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 20 minút.
Hmotnosť: 250g
1.91 €
Provensálske korenie
Provensálske korenie | 100g | 
	Recept na použitie:

	0,8 kg zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode. Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, premiešame s lyžicou provensálskych bylín, pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti. Zomelieme 0,5 kg mäsa (bravčové alebo teľacie), pridáme 1 očistenú pokrájanú cibuľu, 1 vajce, soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku a spolu premiešame. Plech vymažeme maslom. Na okraj rozložíme mleté mäso, zemiaky nakladieme do stredu, prelejeme 1/8 l zeleninového vývaru. Zapekáme asi 30 - 35 minút v rúre rozohriatej na 200°C
Hmotnosť: 100g
1.47 €
Provensálske korenie
Provensálske korenie | 250g | 
	Recept na použitie:

	0,8 kg zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode. Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, premiešame s lyžicou provensálskych bylín, pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti. Zomelieme 0,5 kg mäsa (bravčové alebo teľacie), pridáme 1 očistenú pokrájanú cibuľu, 1 vajce, soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku a spolu premiešame. Plech vymažeme maslom. Na okraj rozložíme mleté mäso, zemiaky nakladieme do stredu, prelejeme 1/8 l zeleninového vývaru. Zapekáme asi 30 - 35 minút v rúre rozohriatej na 200°C.
Hmotnosť: 250g
2.91 €
Ryby
Ryby | 1000g | 
	Recept na použitie:
	Očistené a osušené ryby, alebo rybie filé (1 kg) posypeme obsahom sáčku, rozmiešaným s hladkou múkou. Celé ryby pečieme pomaly v rúre, rybie filé opekáme v panvici na horúcom oleji. Na zjemnenie chute pridáme maslo. Servírujeme s varenými zemiakmi, s pokrájanou petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.
Hmotnosť: 1000g
5.42 €
Divina
Divina | 250g | 
	Recept na použitie:
	1 kg mäsa z diviny (naporcované alebo vcelku) vložíme do marinády. Marinádu pripravíme z 1 dl oleja, do ktorého vmiešame obsah sáčku, pridáme na rezance nastrúhanú mrkvu, petržlen, necháme odležať min. 24 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Zo šťavy pripravíme chutnú omáčku. Pridáme sladkú smotanu, necháme zvariť na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými knedľami, s brusnicami alebo čučoriedkami.
Hmotnosť: 250g
1.59 €