Kráľovská cesnaková polievka je ideálna na obed počas chladných dní. Tento recept vám určite hodí aj vtedy, keď potrebujete využiť a spotrebovať nadbytočný cesnak, ktorý vám ostal v kuchyni alebo v záhrade.
Očistený cesnak prelisujeme.
V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody.
Pridáme bobkový list a očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.
Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať. Vyberieme bobkový lisť a všetko spolu pomixujeme.
Chlieb nakrájame na kocky a na teflónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme.
Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.
Ak chcete, aby vaša polievka získala viac sviežosti a farebnosti, skúste ju ozdobiť kôprom či pažítkou. Pre extra cesnakovú chuť odporúčame chlieb pre opečením potrieť cesnakom. Do cesnakovej polievky sa výborne hodí aj nastrúhaný syr, tak neváhajte a ochutnajte aj túto kombináciu chutí.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Rasca drvená 25g
0.34 € s DPH -
Cesnak granulovaný 500g
8.13 € s DPH -
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Dobrota 200g
1.38 € s DPH -
Petržlenová vňať 45g dóza
1.85 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Očistený cesnak prelisujeme.
V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody.
Pridáme bobkový list a očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.
Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať. Vyberieme bobkový lisť a všetko spolu pomixujeme.
Chlieb nakrájame na kocky a na teflónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme.
Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.