Lahodná paradajková polievka je univerzálnym pokrmom, ktorý je vhodný pre vegetariánov, ale zachutí aj všetkým mäsožravcom. Môže sa podávať za tepla aj studena, čo z nej robí ideálnu voľbu počas celého roka
Cibuľu pokrájame najemno, mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.
Umyté paradajky pokrájame na štvrtiny, stonkový zeler na menšie kúsky.
Maslo rozpustíme, pridáme k nemu cibuľu a mrkvu, paradajky, zeler a 5 minút dusíme pod pokrievkou.
Pridáme 3 celé vetvičky petržlenu, tymian, korenie, kocku bujónu a 500 ml vody.
Všetko privedieme k varu a povaríme, kým nie je zelenina mäkká.
Cez sitko prepasírujeme zeleninu do druhého hrnca, osolíme a zjemníme smotanou.
Pre aromatickejší charakter skúste do polievky pridať voňavé oregano či bazalku.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Majorán 110g dóza
1.60 € s DPH -
Petržlen – vňať sušená 10g
1.51 € s DPH -
Tymian sušený 22g
1.51 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Cibuľu pokrájame najemno, mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.
Umyté paradajky pokrájame na štvrtiny, stonkový zeler na menšie kúsky.
Maslo rozpustíme, pridáme k nemu cibuľu a mrkvu, paradajky, zeler a 5 minút dusíme pod pokrievkou.
Pridáme 3 celé vetvičky petržlenu, tymian, korenie, kocku bujónu a 500 ml vody.
Všetko privedieme k varu a povaríme, kým nie je zelenina mäkká.
Cez sitko prepasírujeme zeleninu do druhého hrnca, osolíme a zjemníme smotanou.