Lahodná paradajková polievka

lahodná paradajková polievka

Lahodná paradajková polievka je univerzálnym pokrmom, ktorý je vhodný pre vegetariánov, ale zachutí aj všetkým mäsožravcom. Môže sa podávať za tepla aj studena, čo z nej robí ideálnu voľbu počas celého roka

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy10 min.Čas varenia25 min.Celkový čas35 min.
Ingrediencie
 1 cibuľa
 1 mrkva
 1 stonka zeleru
 1 kg mäsitých paradajok
 25 g masla
 petržlenová vňať
 2 ČL tymianu
 1 ČL majoránu
 5 guľôčok čierneho korenia
 1 kocka bujónu
 soľ
 smotana
 mleté čierne korenie
Postup prípravy
1

Cibuľu pokrájame najemno, mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.

2

Umyté paradajky pokrájame na štvrtiny, stonkový zeler na menšie kúsky.

3

Maslo rozpustíme, pridáme k nemu cibuľu a mrkvu, paradajky, zeler a 5 minút dusíme pod pokrievkou.

4

Pridáme 3 celé vetvičky petržlenu, tymian, korenie, kocku bujónu a 500 ml vody.

5

Všetko privedieme k varu a povaríme, kým nie je zelenina mäkká.

6

Cez sitko prepasírujeme zeleninu do druhého hrnca, osolíme a zjemníme smotanou.

Pre aromatickejší charakter skúste do polievky pridať voňavé oregano či bazalku.

Kategória

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 1 cibuľa
 1 mrkva
 1 stonka zeleru
 1 kg mäsitých paradajok
 25 g masla
 petržlenová vňať
 2 ČL tymianu
 1 ČL majoránu
 5 guľôčok čierneho korenia
 1 kocka bujónu
 soľ
 smotana
 mleté čierne korenie

Pokyny

Postup prípravy
1

Cibuľu pokrájame najemno, mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.

2

Umyté paradajky pokrájame na štvrtiny, stonkový zeler na menšie kúsky.

3

Maslo rozpustíme, pridáme k nemu cibuľu a mrkvu, paradajky, zeler a 5 minút dusíme pod pokrievkou.

4

Pridáme 3 celé vetvičky petržlenu, tymian, korenie, kocku bujónu a 500 ml vody.

5

Všetko privedieme k varu a povaríme, kým nie je zelenina mäkká.

6

Cez sitko prepasírujeme zeleninu do druhého hrnca, osolíme a zjemníme smotanou.

Lahodná paradajková polievka