Veľkonočná roláda – lahodný recept pre slávnostné chvíle od @LaPetit.sk.
Veľkonočná roláda na vašom sviatočnom stole určite nesmie chýbať. Tento výnimočný pokrm so sebou prináša lahodnú šťavnatú chuť mäsa s bohatou vôňou, ktorá sa dokonale hodí k vareným zemiakom a čerstvému šalátu.
Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.
Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.
Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.
Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.
Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.
Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.
Pre dosiahnutie tej najlepšej chuti nezabudnite svoj šalát vhodne okoreniť.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Rasca celá 25g
0.34 € s DPH -
Klinček celý 20g
0.74 € s DPH -
Cesnak medvedí 6g
0.52 € s DPH -
Pažítka 100g
3.01 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.
Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.
Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.
Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.
Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.
Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.