Škoricové bagels s brusnicami – osviežujúci recept na sladkú a korenistú maškrtu od @LaPetit.sk.
Doprajte si sladkú prestávku a vychutnajte si lahodné škoricové bagels s brusnicami. Sušené brusnice pridávajú do každého sústa sladkokyslý dotyk a vytvárajú dokonalú chuťovú harmóniu.
Do vlažnej vody pridajte kvasnice a cukor a nechajte asi 5 minút, kým sa droždie neaktivuje.
Do veľkej misa dajte múku, pridajte škoricu, muškátový oriešok a soľ. Premiešajte.
K múke pridajte kvások, a začnite miesiť cesto. Ako každé kysnuté cesto, mieste aspoň 10 minút, kým nie je cesto úplne hladké a nelepí sa. Ak máte pocit, že je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu vody.
Vypracované cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých častí a do každej z nich pridajte časť brusníc.
Ručne vypracujte guľočku a palcom v strede pritlačte tak aby ste cesto “roztrhli” a ručne vytvarujte bagel. Je to viac než jednoduché.
Bagle nechajte podkysnúť na teplom mieste, ideálne tak cca 30 minút. Viac nie, inak by bagels príliš narástli a keď by ste ich išli variť, tak sa zmrštia.
Vo väčšom hrci zohrejte dostatok vody, aby ste tam mohli bagels ponoriť. Keď voda zovrie, po jednom – dvoch kusoch bágle varte z každej strany približne 30 sekúnd.
Uvarené bágle dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 – 25 minút.
Ak chcete aby sa bagles leskli, potrite ich pred pečením rozšľahaným bielkom.
Upečené bagels nechajte vychladnúť a vezmite si ich so sebou do práce, na výlet, či piknik alebo si k min uvarte kávu a podávajte s maslom a džemom.
Pokiaľ chcete dosiahnuť ešte lepší výsledok, pridajte k tejto maškrte aj kúsok sladkého džemu.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Muškátový orech mletý 20g
0.78 € s DPH -
Muškátový orech celý 3ks
0.56 € s DPH -
Citrónová kôra so škoricou 65g
1.51 € s DPH -
Škorica celá 280g dóza
9.43 € s DPH -
Bio Škorica mletá 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Do vlažnej vody pridajte kvasnice a cukor a nechajte asi 5 minút, kým sa droždie neaktivuje.
Do veľkej misa dajte múku, pridajte škoricu, muškátový oriešok a soľ. Premiešajte.
K múke pridajte kvások, a začnite miesiť cesto. Ako každé kysnuté cesto, mieste aspoň 10 minút, kým nie je cesto úplne hladké a nelepí sa. Ak máte pocit, že je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu vody.
Vypracované cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých častí a do každej z nich pridajte časť brusníc.
Ručne vypracujte guľočku a palcom v strede pritlačte tak aby ste cesto “roztrhli” a ručne vytvarujte bagel. Je to viac než jednoduché.
Bagle nechajte podkysnúť na teplom mieste, ideálne tak cca 30 minút. Viac nie, inak by bagels príliš narástli a keď by ste ich išli variť, tak sa zmrštia.
Vo väčšom hrci zohrejte dostatok vody, aby ste tam mohli bagels ponoriť. Keď voda zovrie, po jednom – dvoch kusoch bágle varte z každej strany približne 30 sekúnd.
Uvarené bágle dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 – 25 minút.
Ak chcete aby sa bagles leskli, potrite ich pred pečením rozšľahaným bielkom.
Upečené bagels nechajte vychladnúť a vezmite si ich so sebou do práce, na výlet, či piknik alebo si k min uvarte kávu a podávajte s maslom a džemom.