Kuracie nuggetky – recept na šťavnatý a chrumkavý kurací obed od Simony Malkovej.
Chrumkavé kuracie nuggetky sú rýchlym a chutným pokrm, ktorý nikdy nevyjde z módy. Tieto malé pochúťky sú ideálne ako obed, večera či väčšie občerstvenie. Hodia sa na každú príležitosť a nemôžu chýbať na žiadnej oslave.
V miske zmiešame jogurt so soľou a korením podľa chuti (odporúčame nešetriť soľou).
Pridáme vajíčko, kuracie prsia nakrájané na malé kúsky a všetko spolu premiešame. Mäso prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho marinovať aspoň pár hodín (ideálne cez noc).
Kúsky mäsa potom obalíme v obaľovacej zmesi, poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Mäso pečieme cca 15 minút (záleží od veľkosti nuggetiek) pri teplote 200 stupňov.
Nuggetky podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou a dressingom.
Pre čo najlepšiu chuť skombinujte nuggetky s čerstvou zeleninou a tým správnym dipom.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Obaľovacia zmes kukuričná so sezamom 280g
2.33 € s DPH -
Obaľovacia zmes kukuričná s cibuľou a cesnakom 220g
2.33 € s DPH -
Obaľovacia zmes kukuričná s bylinkami 220g
2.33 € s DPH -
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Obaľovacia zmes hrachová s cesnakom a kurkumou 280g
2.33 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
V miske zmiešame jogurt so soľou a korením podľa chuti (odporúčame nešetriť soľou).
Pridáme vajíčko, kuracie prsia nakrájané na malé kúsky a všetko spolu premiešame. Mäso prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho marinovať aspoň pár hodín (ideálne cez noc).
Kúsky mäsa potom obalíme v obaľovacej zmesi, poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Mäso pečieme cca 15 minút (záleží od veľkosti nuggetiek) pri teplote 200 stupňov.
Nuggetky podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou a dressingom.