Pečená zelenina

pečená zelenina

Pečená zelenina – recept na chrumkavú zeleninovú zmes s bohatou chuťou od Simony Malkovej.

Táto jednoduchá receptúra na pečenú zeleninu vášmu obedu dodá tú správnu farbu a potrebnú výživu. Pečenú zeleninu môžete využiť, ako prílohu k rôznym hlavným jedlám no môže byť využitá aj samostatne v rámci šalátu či polievky.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy35 min.Čas varenia30 min.Celkový čas1 hod. 5 min.
Ingrediencie
 500 g menších zemiakov
 300 g karfiolu
 250 g mrkvy
 200 g ružičkového kelu
 2 červené cibule
 30 ml repkového oleja
 20 g medu
 2 ČL mletej červenej papriky Mäspoma Bio
 2 ČL sušeného cesnaku Mäspoma Bio
 3 ČL stredomorských byliniek Mäspoma Bio
 1/2 ČL drveného chilli Mäspoma Bio
 1 ČL soli
Postup prípravy
1

Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska a ošúpanú cibuľu na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Ružičkový kel umyjeme, osušíme, odrežeme z neho stonku a prekrojíme napoly.

2

Zeleninu zmiešame vo veľkej mise s olejom, medom, všetkými koreninami a soľou. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne na ne rozložíme zeleninu. Pečieme ju pri teplote 190 stupňov, až kým zemiaky a zelenina nezmäkne – trvá to cca 30 minút.

3

Medzitým si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a opečieme ho na panvici s trochou oleja dozlatista.

4

Dressing si pripravíme zmiešaním kešu masla, medu, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a horúcej vody. Vody prilejeme toľko, aby sme dosiahli tekutej krémovej konzistencie.

5

Pečenú zeleninu so zemiakmi podávame s opečeným tofu, kešu dressingom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Pre ozvláštnenie receptu vyskúšajte pridať štipku muškátového orieška či zázvoru.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 500 g menších zemiakov
 300 g karfiolu
 250 g mrkvy
 200 g ružičkového kelu
 2 červené cibule
 30 ml repkového oleja
 20 g medu
 2 ČL mletej červenej papriky Mäspoma Bio
 2 ČL sušeného cesnaku Mäspoma Bio
 3 ČL stredomorských byliniek Mäspoma Bio
 1/2 ČL drveného chilli Mäspoma Bio
 1 ČL soli

Pokyny

Postup prípravy
1

Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska a ošúpanú cibuľu na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Ružičkový kel umyjeme, osušíme, odrežeme z neho stonku a prekrojíme napoly.

2

Zeleninu zmiešame vo veľkej mise s olejom, medom, všetkými koreninami a soľou. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne na ne rozložíme zeleninu. Pečieme ju pri teplote 190 stupňov, až kým zemiaky a zelenina nezmäkne – trvá to cca 30 minút.

3

Medzitým si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a opečieme ho na panvici s trochou oleja dozlatista.

4

Dressing si pripravíme zmiešaním kešu masla, medu, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a horúcej vody. Vody prilejeme toľko, aby sme dosiahli tekutej krémovej konzistencie.

5

Pečenú zeleninu so zemiakmi podávame s opečeným tofu, kešu dressingom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Pečená zelenina