Cuketové placky s Quinoa

cuketové placky s Quinoa

Cuketové placky s quinoou – recept pre zeleninových gurmánov, ktorý pre nás vytvorili @Stvory z kuchyne.

Zmiešaním čerstvej cukety a superpotraviny quinoa vytvoríte placky plné chuti a nutričnej hodnoty. Tento recept je ideálny pre vegetariánov a všetkých, ktorí hľadajú nové chutné spôsoby prípravy zeleniny.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy45 min.Čas varenia15 min.Celkový čas1 hod.
Placky
 300 g nastrúhanej cukety
 90 g quinoa
 1 vajíčko
 90 g strúhaného syra
 5 PL strúhanky
 1/2 ČL kurkumy Mäspoma Bio
 1/2 ČL nového korenia Mäspoma Bio
 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
 soľ
 olivový olej
Dressing
 avokádo
 1/2 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
 šťava z polovice citróna
 soľ
Postup prípravy
1

Nastrúhame neočistenú, ale umytú cuketu. Pred strúhaním môžeme jemne vydlabať stred. 1/3 cukety strúhame na jemnom strúhadle a 2/3 na hrubom tekvicovom. Osolíme a necháme odpočívať v pokoji. Nech sa trošku odvodní.

2

Quinou dáme do cca 300 ml osolenej vriacej vody. Necháme ju variť domäkka, cca 8 minút. Keď sa dovarí, tak ju premiešame a necháme vychladnúť.

3

Cuketu vyžmýkame, pridáme vajíčko, syr, koreniny, soľ, quinou a premiešajte vidličkou. Potom pridáme strúhanku a tvarujeme placky, ktoré pred opekaním obalíme v strúhanke. Placky sú tak viac chrumkavé.

4

Placky pečieme na olivovom oleji na panvici z oboch strán pomaličky, na nižšom plameni tak, aby sa prepiekli, ale nespáli.

5

Dressing pripravíme tak, že zmixujeme avokádo, jogurt, cesnak, citrón a soľ. Môžeme podávať aj spolu s osoleným jogurtom.

Placky môžete kombinovať s čerstvým šalátom a krémovým dipom, alebo ich podávať samostatne pre jedinečný chuťový zážitok.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Placky
 300 g nastrúhanej cukety
 90 g quinoa
 1 vajíčko
 90 g strúhaného syra
 5 PL strúhanky
 1/2 ČL kurkumy Mäspoma Bio
 1/2 ČL nového korenia Mäspoma Bio
 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
 soľ
 olivový olej
Dressing
 avokádo
 1/2 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
 šťava z polovice citróna
 soľ

Pokyny

Postup prípravy
1

Nastrúhame neočistenú, ale umytú cuketu. Pred strúhaním môžeme jemne vydlabať stred. 1/3 cukety strúhame na jemnom strúhadle a 2/3 na hrubom tekvicovom. Osolíme a necháme odpočívať v pokoji. Nech sa trošku odvodní.

2

Quinou dáme do cca 300 ml osolenej vriacej vody. Necháme ju variť domäkka, cca 8 minút. Keď sa dovarí, tak ju premiešame a necháme vychladnúť.

3

Cuketu vyžmýkame, pridáme vajíčko, syr, koreniny, soľ, quinou a premiešajte vidličkou. Potom pridáme strúhanku a tvarujeme placky, ktoré pred opekaním obalíme v strúhanke. Placky sú tak viac chrumkavé.

4

Placky pečieme na olivovom oleji na panvici z oboch strán pomaličky, na nižšom plameni tak, aby sa prepiekli, ale nespáli.

5

Dressing pripravíme tak, že zmixujeme avokádo, jogurt, cesnak, citrón a soľ. Môžeme podávať aj spolu s osoleným jogurtom.

Cuketové placky s Quinoa