Bazový džem s jablkami

bazový džem s jablkami

Bazový džem s jablkami – recept na chutnú maškrtu plnú vitamínov.

Receptúra na bazový džem s jablkami vám umožní vytvoriť osviežujúci džem kombinujúci sladké a kyslé chute v jednom. Vďaka tomu zažijete jedinečný harmonický chuťový zážitok.

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy8 hod.Čas varenia10 min.Celkový čas8 hod. 10 min.
Bazový džem - ingrediencie
 20 bazových kvetov
 1 citrón
 750ml jablkového džúsu alebo šťavy
 2 jablká
 1 sáčok Džemko želírovač 2:1
 500 g cukru
Postup prípravy
1

Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.

2

Ďalší deň si zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.

3

Jabĺčka si očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca.

4

Džemko si zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.

5

Horúce nalejeme do pohárov a necháme chladnúť do ďalšieho dňa. Najlepšie je skladovať bazový džem v chladničke.

Dokonale sa hodí na chlieb, ale aj do jogurtu či ako prísada do dezertov.

Vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na bazový sirup.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Bazový džem - ingrediencie
 20 bazových kvetov
 1 citrón
 750ml jablkového džúsu alebo šťavy
 2 jablká
 1 sáčok Džemko želírovač 2:1
 500 g cukru

Pokyny

Postup prípravy
1

Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.

2

Ďalší deň si zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.

3

Jabĺčka si očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca.

4

Džemko si zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.

5

Horúce nalejeme do pohárov a necháme chladnúť do ďalšieho dňa. Najlepšie je skladovať bazový džem v chladničke.

Bazový džem s jablkami