Shakshuka

shakshuka

Shakshuka – recept na lahôdku z blízkeho východu podľa @Simony Malkovej.

Shakshuka je pokrm, ktorý vám umožní ochutnať exotiku severnej Afriky a Blízkeho východu z pohodlia vašeho domova. Dusené paradajky, pikantné korenie a vajcia vytvárajú jedinečnú chuťovú kombináciu.

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy15 min.Čas varenia25 min.Celkový čas40 min.
Shakshuka - ingrediencie
 1 väčšia červená paprika
 1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
 1/2 menšej cukety (voliteľné)
 3 až 4 vajíčka
 1 biela cibuľa
 3 strúčiky cesnaku
 1/2 PL olivového oleja
 1 ČL mletej (ideálne rímskej) rasce Mäspoma Selection
 1/2 ČL sladkej mletej papriky Mäspoma Selection
 1/2 ČL sladkej údenej papriky Mäspoma Selection
 chilli podľa chuti
 čierne drvené korenie Mäspoma Selection podľa chuti
 soľ podľa chuti
Shakshuka - postup prípravy
1

V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.

2

Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.

3

Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.

4

Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.

5

Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

Výslednú chuť jedla zdokonalíte pridaním nasekanej fety no môžete pokrm podávať aj s pita chlebom či opečenými zemiakmi.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Shakshuka - ingrediencie
 1 väčšia červená paprika
 1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
 1/2 menšej cukety (voliteľné)
 3 až 4 vajíčka
 1 biela cibuľa
 3 strúčiky cesnaku
 1/2 PL olivového oleja
 1 ČL mletej (ideálne rímskej) rasce Mäspoma Selection
 1/2 ČL sladkej mletej papriky Mäspoma Selection
 1/2 ČL sladkej údenej papriky Mäspoma Selection
 chilli podľa chuti
 čierne drvené korenie Mäspoma Selection podľa chuti
 soľ podľa chuti

Pokyny

Shakshuka - postup prípravy
1

V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.

2

Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.

3

Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.

4

Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.

5

Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

Shakshuka