Kura na paprike – recept na tradičný obed s bohatou chuťou od @Simony Malkovej.
Pripravte si tradičný pokrm z vášho detstva. Kura na paprike prináša dokonalú kombináciu šťavnatého kurčaťa a lahodnej papriky. Vďaka intenzívnej chuti aromatickej zmesi papriky a byliniek prežijete bohatý chuťový zážitok.
Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.
Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.
Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.
Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.
Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.
Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.
Ak ste obľúbencom pikantnejších jedál, môžete do omáčky pridať aj kúsok chilli.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie 4 farieb 40g – Mlynček
2.22 € s DPH -
Bobkový list 5g
0.36 € s DPH -
Žitavská paprika – sladká mletá, vrecko 75g
1.86 € s DPH -
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Tymian sušený 22g
1.51 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.
Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.
Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.
Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.
Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.
Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.