Burger je v poslednom čase mimoriadne obľúbeným pokrmom. Vychutnať si ho môžete nielen počas leta a letných grilovačiek, ale aj počas celého roka. Jeho príprava vôbec nie je zložitá a ak použijete kvalitné mäso a chutné koreniny, získate výživné jedlo, ktorým potešíte nielen mladých. Vyskúšajte náš recept na grilovaný burger – pripravil ho pre nás @chlop_v_kuchni.
Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.
Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.
Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.
Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.
Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.
Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.
Grilovanie mäsa nie je nijako zložité, existuje ale niekoľko zásad, ktorými by ste sa mali riadiť. Zhrnuli sme ich pre vás v článku Ako pripraviť dokonalé mäso na grilovanie.
Grilovaný burger si žiada prílohu
Ideálnou prílohou ku grilovanému burgeru sú pečené zemiaky, hranolky alebo bataty. Záleží len od vašich preferencií, čomu dáte prednosť. Namiesto štandardného kečupu môžete k prílohe podávať dip podľa vašej chute – bylinkový, cesnakový alebo aj pikantný chilli dip. Ozvláštni celý pokrm a bude čerešničkou na torte dokonalej grilovačky.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Hranolky pečené 30 g
0.55 € s DPH -
Sójová omáčka 170ml
1.16 € s DPH -
Bataty pečené 30 g
0.55 € s DPH -
Dip alioli 25 g
0.56 € s DPH -
Gril Burger 25 g
0.55 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.
Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.
Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.
Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.
Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.
Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.