Koložvárska kapusta patrí k obľúbeným tradičným jedlám, ktoré spája chuť kyslej kapusty, šťavnatého mäsa a jemnej ryže v dokonale vyváženej kombinácii. Koložvárska kapusta pôvodom z maďarskej kuchyne sa dokonale hodí na nedeľný obed a je veľmi obľúbená hlavne počas chladnejších dní.
Do hrnca pridajte olej, jednu nadrobno nasekanú cibuľu, ryžu a jemne osmažte. Ryžu zalejte vodou - na 200 g ryže budete potrebovať 300 ml vody. Osoľte a ryžu varte do polomäkka.
Kapustu jemne premyte a v druhom hrnci ju duste, kým nezmäkne.
Na panvici orestujte druhú nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté mäso, soľ, korenie, papriku, cesnak a jemne opečte. Mäso podlejte vodou a duste cca 20 min.
Pokým sa vám dusí mäso, nakrájajte si klobásu a pripravte smotanovú zmes zmiešaním kyslej smotany a smotany na šľahanie.
Keď máte mäsko udusené, olejom vymastite hlbšiu zapekaciu misu prípadne pekáč.
Na dno misy rovnomerne rozmiestnite tretinu kyslej kapusty. Na kapustu navrstvite polovicu mäsa, polovicu klobásy, polovicu smotanovej zmesi a ryžu.
Potom postup opakujte, ale s vynechaním smotanovej zmesi (tú použijeme navrch).
Na ryžu dajte zvyšnú kapustu a zalejte smotanovou zmesou.
Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu cca 40 minút.
Koložvárska kapusta je dôkazom toho, že aj klasické suroviny môžu vytvoriť chutné jedlo. Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že si tento recept obľúbite.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Paprika sladká lahôdková 45g
1.51 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Do hrnca pridajte olej, jednu nadrobno nasekanú cibuľu, ryžu a jemne osmažte. Ryžu zalejte vodou - na 200 g ryže budete potrebovať 300 ml vody. Osoľte a ryžu varte do polomäkka.
Kapustu jemne premyte a v druhom hrnci ju duste, kým nezmäkne.
Na panvici orestujte druhú nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté mäso, soľ, korenie, papriku, cesnak a jemne opečte. Mäso podlejte vodou a duste cca 20 min.
Pokým sa vám dusí mäso, nakrájajte si klobásu a pripravte smotanovú zmes zmiešaním kyslej smotany a smotany na šľahanie.
Keď máte mäsko udusené, olejom vymastite hlbšiu zapekaciu misu prípadne pekáč.
Na dno misy rovnomerne rozmiestnite tretinu kyslej kapusty. Na kapustu navrstvite polovicu mäsa, polovicu klobásy, polovicu smotanovej zmesi a ryžu.
Potom postup opakujte, ale s vynechaním smotanovej zmesi (tú použijeme navrch).
Na ryžu dajte zvyšnú kapustu a zalejte smotanovou zmesou.
Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu cca 40 minút.