Cviklový šalát je na prípravu veľmi jednoduchý, ale pritom chutný a výživný spôsob, ako zaradiť cviklu do vášho jedálnička. Vynikajúco sa hodí, ako príloha k hlavnému jedlu alebo ako ľahký a zdravý obed.
Cviklu dôkladne umyte a uvarte spolu so šupkou do mäkka. Po uvarení vylejte vodu a cviklu nechajte vychladnúť.
Vychladnutú cviklu ošúpte a nastrúhajte na väčšie kúsky.
Pridajte nadrobno nakrájané jablká, nastrúhané uhorky, kukuricu, strúhaný cesnak a biely jogurt.
Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti a poriadne zamiešajte.
Náš tip:
Šalát si pripravte dopredu a nechajte ho v chladničke niekoľko hodín odležať. Chute sa krásne prepoja a šalát bude oveľa chutnejší.
Cviklový šalát s majonézou
Ingrediencie:
- 3 ks červená repa
- 1 cibuľa
- 3 ks kyslé uhorky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL majonézy
Postup prípravy:
- Uvarenú cviklu nastrúhajte, ideálne nahrubo.
- Nakrájanú cibuľu zľahka osmažte na oleji a následne ju pridajte do misky s cviklou.
- Nakrájané kyslé uhorky spolu s pretlačeným cesnakom tiež pridajte k nastrúhanej cvikle..
- Nakoniec už len pridajte 2 polievkové lyžice majonézy a šalát dôkladne premiešajte.
- Ak by sa vám zdal šalát málo slaný, pridajte štipku soli.
Pri cviklovom šaláte sa nemusíte báť experimentovať s ingredienciami. Kľudne doň pridajte kozí syr, orechy alebo avokádo. Cviklový šalát je ideálny v každom ročnom období, no najlepšie si ho vychutnáte počas sezóny cvikly, kedy je táto koreňová zelenina najčerstvejšia.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie čierne mleté 20g
0.59 € s DPH -
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH -
Bio Korenie nové mleté 20g
0.72 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Cviklu dôkladne umyte a uvarte spolu so šupkou do mäkka. Po uvarení vylejte vodu a cviklu nechajte vychladnúť.
Vychladnutú cviklu ošúpte a nastrúhajte na väčšie kúsky.
Pridajte nadrobno nakrájané jablká, nastrúhané uhorky, kukuricu, strúhaný cesnak a biely jogurt.
Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti a poriadne zamiešajte.