Vianočná kapustnica: Dokonalý recept na sviatočný stôl

Vianočná kapustnica nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. S našim receptom si ľahko pripravíte túto klasiku, plnú chuti kyslej kapusty, údeného mäsa a voňavého korenia, ktoré zahrejú telo aj dušu. Ak máte domácu kvasenú kapustu, ktorú ste si pripravili, neváhajte ju v recepte použiť.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy30 min.Čas varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 30 min.
Ingrediencie
 500 g kyslej kapusty
 200 g bravčového pliecka
 200 g údeného mäsa
 40 g sušených húb
 2 stredne veľké cibule
 2 strúčiky cesnaku
 1,5 litra vody
 1 lyžica bravčovej masti
 1 lyžička mletej sladkej papriky
 1 lyžička rasce
 soľ, čierne korenie podľa chuti
 3 bobkové listy
 1/2 balenia údených klobás
Postup prípravy
1

V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.

2

K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.

3

Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.

4

Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.

5

Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.

6

Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.

7

Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.

K Vianociam neoddeliteľne patria aj medovníky, vianočný punč, či varené víno. Objavte všetky naše recepty a vytvorte si tú pravú vianočnú atmosféru.

Kategória

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 500 g kyslej kapusty
 200 g bravčového pliecka
 200 g údeného mäsa
 40 g sušených húb
 2 stredne veľké cibule
 2 strúčiky cesnaku
 1,5 litra vody
 1 lyžica bravčovej masti
 1 lyžička mletej sladkej papriky
 1 lyžička rasce
 soľ, čierne korenie podľa chuti
 3 bobkové listy
 1/2 balenia údených klobás

Pokyny

Postup prípravy
1

V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.

2

K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.

3

Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.

4

Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.

5

Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.

6

Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.

7

Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.

Vianočná kapustnica: Dokonalý recept na sviatočný stôl