Jedným z ikonických symbolov vianočného obdobia je vianočný punč – nápoj, ktorý spája lahodné chute ovocia, korenín a hrejivého alkoholu. V našom recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť domáci punč, ktorý poteší všetkých milovníkov Vianoc.
Čierny čaj uvarte v hrnci a kým je ešte horúci pridajte cukor.
Ovocie dôkladne umyte a nakrájajte.
Do hrnca vložte nakrájané ovocie, klinčeky, škoricu a prilejte víno spolu s rumom.
Chvíľu povarte (cca 10 min) nech sa spoja všetky chute a môžete podávať.
Podľa chuti môžete pridať viac ovocia, korenín alebo upraviť sladkosť. Podávajte ho vždy horúci, aby vás príjemne zahrial počas chladných zimných večerov. Ak vám nejaký punč zostane, môžete ho uchovať v chladničke a neskôr opäť zohriať. Neodolateľnú chuť Vianoc si môžete vychutňať ešte viac s našimi receptami na medovníky a dokonalú vianočnú kapustnicu.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Škorica celá 3ks
0.36 € s DPH -
Badián celý 8g
0.60 € s DPH -
Klinček celý 20g
0.74 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Čierny čaj uvarte v hrnci a kým je ešte horúci pridajte cukor.
Ovocie dôkladne umyte a nakrájajte.
Do hrnca vložte nakrájané ovocie, klinčeky, škoricu a prilejte víno spolu s rumom.
Chvíľu povarte (cca 10 min) nech sa spoja všetky chute a môžete podávať.