Ingrediencie
500 g jedlých gaštanov
750 ml mäsového vývaru
100 g bieleho chleba
100 ml smotany na varenie
cukor na dochutenie
8 až 10 menších šampiňónov na ozdobenie
1 PL olivového oleja
2 PL masla, petržlenovú vňať na ozdobenie
soľ
biele korenie
Postup
Očistené narezané gaštany vložíme do mäsového vývaru a varíme 1/2 hodiny. Uvarené gaštany olúpeme a scedíme. Asi 8 gaštanov vyberieme a odložíme, zvyšok roztlačíme a vrátime do polievky.Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku natrháme do polievky a ešte chvíľu povaríme. Pred koncom varenia pridáme smotanu. Osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti a zjemníme kúskom masla. Odložené gaštany posekáme a zamiešame do polievky. Šampiňóny očistíme, pozdĺžne rozrežeme a osmažíme na oleji. Jednotlivé porcie ozdobíme opečenými hríbmi a posekanou petržlenovou vňaťou.