Ingrediencie
800 g špargle
olivový olej
2 stredne veľké cibule
nakrájané na drobno
2 zelerové stopky nakrájané na kolieska
2 póry nakrájané na kolieska
2 litre zeleninového alebo kuracieho vývaru
soľ
mleté čierne korenie
10 menších vajec
8 krajcov bieleho chlebíka
maslo
extra virgin olivový olej
Postup
Do hrnca dáme olej a opražíme cibuľu, zeler a pór dosklovita asi 10 minút. Špargľu nakrájame na kolieska. Tieto dáme do hrnca spolu s vývarom a necháme variť zakryté 20 minút. Dáme dolu zo sporáka a rozmixujeme s ponorným mixérom. Osolíme, okoreníme dáme naspäť na sporák a necháme povariť zopár minút. Vajca si pripravíme, tak že si v hrnci privedieme do varu 8-10 cm vody. Dáme do nich vajcia po jednom a varíme zopár minút, ak chceme tak si pripravíme vajcia ako volské oko. Naservírujeme polievku do tanierov alebo misiek na to dáme vajce a utoastovaný chlebík.
-
Korenie čierne mleté 20g
0.59 € s DPH