Ingrediencie
1 cibuľa
1 mrkva
1 stonka zeleru
1 kg mäsitých paradajok
25 g masla
petržlenová vňať
2 ČL tymianu
1 ČL majoránu
5 guľôčok čierneho korenia
1 kocka bujónu, soľ
smotana
mleté čierne korenie
Postup
Cibuľu pokrájame najemno, mrkvu očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky pokrájame na štvrtiny, stonkový zeler na menšie kúsky. Maslo rozpustíme, pridáme k nemu cibuľu a mrkvu, paradajky, zeler a 5 minút dusíme pod pokrievkou. Pridáme 3 celé vetvičky petržlenu, tymian, korenie, kocku bujónu a 500 ml vody.
Všetko privedieme k varu a povaríme, kým nie je zelenina mäkká. Cez sitko prepasírujeme zeleninu do druhého hrnca, osolíme a zjemníme smotanou.
-
Korenie čierne mleté 20g
0.59 € s DPH -
Tymian 15g
0.52 € s DPH -
Majorán 7g
0.26 € s DPH -
Korenie čierne celé 20g
0.60 € s DPH -
Petržlenová vňať 7g
0.43 € s DPH