Ingrediencie
500 g zemiakov
1 stredne veľkú cibuľu
250 g bryndze
1 ČL mletej sladkej papriky
2 l mlieka
2 – 3 strúčiky cesnaku
soľ
rascu
bobkový list
Postup
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v malom množstve osolenej vody. Pridáme rascu, bobkový list a nadrobno nakrájanú cibuľu. Bryndzu vymiešame s mletou paprikou. Ak je bryndza príliš hustá, môžeme ju rozriediť časťou mlieka. Vymiešanú bryndzu postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom. Na záver do polievky vlejeme mlieko a krátko povaríme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou.
-
Cesnak granulovaný 30g
0.53 € s DPH -
Rasca mletá 25g
0.34 € s DPH