Ingrediencie
2 červené papriky
1 žltú papriku
6 paradajok
1 malú šalátovú uhorku
šťavu z 1 citróna
300 ml paradajkovej šťavy
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
400 g kreviet
drvené zelené korenie
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup
Zeleninu umyjeme a osušíme. Papriky zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a opečieme na oleji. Ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Osolíme a okoreníme. Paradajky a olúpanú uhorku nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme polovicu opečených paprík, citrónovú a paradajkovú šťavu, nasekanú cibuľu a cesnak, soľ a zelené korenie. Rozmixujeme do hladka. Na oleji orestujeme krevety, osolíme a okoreníme. Gazpacho rozdelíme do misiek, pridáme kocky opečených paprík a krevety. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými hriankami.
-
Korenie čierne mleté 20g
0.59 € s DPH -
Petržlenová vňať 7g
0.43 € s DPH -
Korenie zelené celé 10g
0.62 € s DPH