Ingrediencie
po 30 g bieleho a červeného hrozna
50 g anglickej slaniny nakrájanej na malé kocky
200 g mozzarelly
pol viazaničky bazalky
4 plátky varenej šunky
3 vetvičky rozmarínu
200 ml mlieka
40 g hladkej múky
3 rozšľahané vajcia
10 PL olivového oleja
4-5 strúčikov cesnaku
8 plátkov hriankového chleba
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Hrozno umyjeme, bobule otrháme a pokrájame na kolieska, slaninu opečieme dochrumkava a zmiešame s hroznom. Mozzarellu pokrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Bazalku opláchneme pod studenou vodou a pokrájame na rezančeky. Na hriankových chleboch odrežeme kôrku. Polovicu chlebových plátkov obložíme šunkou, plátkami mozzarelly, slaninovo-hroznovou zmesou a posypeme nasekanou bazalkou. Prikryjeme druhou polovicou chleba. Vetvičku rozmarínu najemno nasekáme a rozmiešame v mlieku. Naplnené chlebové kapsy zľahka namočíme v mlieku, okraje pevne stlačíme. Jemne obalíme v múke (prebytočnú zľahka oklepeme) a namočíme v rozšľahaných vajciach. V širokej panvici rozpálime olej a chlebové kapsy z každej strany opekáme tri minúty do zlatista. Podávame posypané nasekaným rozmarínom a cesnakom.
-
Čierne korenie – Mlynček 40g
2.22 € s DPH