Lapetit: ReceptyReceptyRecepty: Sladké maškrty

LaPetit: Perník s avokádovou polevou

29. januára 201812 októbra, 2021

Perník s polevou

  • 375 g hladkej múky
  • 275 g trstinového cukru
  • 1 balenie perníkového korenia
  • 1 PL kakaa
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 200 ml oleja
  • 4 vajcia “M”
  • 3 PL melasy
  • 300 ml rastlinného mlieka
  • 4 PL ríbezľového džemu
  • tuk a múku na vymazanie plechu

Na polevu:

  • 2 zrelé avokáda
  • 60 g kakaa
  • 100 g javorového sirupu

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte suché suroviny.
  2. V malom hrnci ohrejte časť mlieka spolu s melasou, kým sa nerozpustí. Mlieko nesmie byť úplne horúce, keď tak, nechajte ho chvíľu vychladnúť.
  3. Do zvyšného mlieka pridajte vajcia, olej a dobre rozmiešajte. Prilejte mlieko s melasou a postupne všetko pridajte do suchej zmesi.
  4. Dobre premiešajte, a cesto vylejte na vymazaný a pomúčený plech.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.
  6. Upečený perník potrite tenkou vrstvou džemu, nechajte úplne vychladnúť a pripravte si polevu.
  7. Avokádo ošúpte a rozmixujte do hladka. Pridajte kakao a sirup a dobre premiešajte. Polevou potrite perník a môžete ho dozdobiť sušenými lupeňmi kvetov.

© Copyright Lapetit