Perník s polevou
- 375 g hladkej múky
- 275 g trstinového cukru
- 1 balenie perníkového korenia
- 1 PL kakaa
- ½ sáčku prášku do pečiva
- 5 g sódy bikarbóny
- 200 ml oleja
- 4 vajcia “M”
- 3 PL melasy
- 300 ml rastlinného mlieka
- 4 PL ríbezľového džemu
- tuk a múku na vymazanie plechu
Na polevu:
- 2 zrelé avokáda
- 60 g kakaa
- 100 g javorového sirupu
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte suché suroviny.
- V malom hrnci ohrejte časť mlieka spolu s melasou, kým sa nerozpustí. Mlieko nesmie byť úplne horúce, keď tak, nechajte ho chvíľu vychladnúť.
- Do zvyšného mlieka pridajte vajcia, olej a dobre rozmiešajte. Prilejte mlieko s melasou a postupne všetko pridajte do suchej zmesi.
- Dobre premiešajte, a cesto vylejte na vymazaný a pomúčený plech.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.
- Upečený perník potrite tenkou vrstvou džemu, nechajte úplne vychladnúť a pripravte si polevu.
- Avokádo ošúpte a rozmixujte do hladka. Pridajte kakao a sirup a dobre premiešajte. Polevou potrite perník a môžete ho dozdobiť sušenými lupeňmi kvetov.
© Copyright Lapetit
-
Klinček mletý 20g
0.70 € s DPH -
Perník 25g
0.50 € s DPH -
Klinček celý 20g
0.74 € s DPH