Ingrediencie
500 g mletého bravčového mäsa
4 farebné papriky
2 paradajky
100 g paradajkového pretlaku
200 g ryže
1 vajce
3 PL vody
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
bazalka
petržlenová vňať
soľ
Postup
Papriky očistíme a vnútro vykrojíme. Ryžu predvaríme do polomäkka. Vajce uvaríme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mleté mäso, ryžu, nakrájané vajce dáme do misy, pridáme vodu, soľ, korenie a dôkladne premiešame. Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme a najemno posekáme. Polovicu primiešame do mäsovej hmoty. Papriky naplníme mäsom. Paradajky sparíme v horúcej vode, šupku stiahneme a pokrájame na malé kocky. Paradajky poukladáme naspodok zapekacej misy, pridáme paradajkový pretlak a nakoniec papriky. Prikryté pečieme v rúre asi 45 minút. Pred dokončením odkryjeme na 15 minút a hotové dozdobíme zvyšnými bylinkami.