ReceptyRecepty: Predjedlá

Plnené papriky

23. júla 201712 októbra, 2021
plnené papriky

Ingrediencie

500 g mletého bravčového mäsa
4 farebné papriky
2 paradajky
100 g paradajkového pretlaku
200 g ryže
1 vajce
3 PL vody
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
bazalka
petržlenová vňať
soľ

Postup

Papriky očistíme a vnútro vykrojíme. Ryžu predvaríme do polomäkka. Vajce uvaríme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mleté mäso, ryžu, nakrájané vajce dáme do misy, pridáme vodu, soľ, korenie a dôkladne premiešame. Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme a najemno posekáme. Polovicu primiešame do mäsovej hmoty. Papriky naplníme mäsom. Paradajky sparíme v horúcej vode, šupku stiahneme a pokrájame na malé kocky. Paradajky poukladáme naspodok zapekacej misy, pridáme paradajkový pretlak a nakoniec papriky. Prikryté pečieme v rúre asi 45 minút. Pred dokončením odkryjeme na 15 minút a hotové dozdobíme zvyšnými bylinkami.

  • Čierne korenie – Mlynček 40g

    2.22  s DPH
  • Petržlenová vňať 45g dóza

    1.85  s DPH