ReceptyRecepty: Polievky

Pohronská kapustnica

9. augusta 201712 októbra, 2021
pohronská kapustnica

Ingrediencie

1 menšie bravčové koleno
soľ
500 g kyslej kapusty
20 g sušených húb
dva strúčiky cesnaku
rascu
mleté čierne korenie
2 lyžice masti
1 cibuľu
2 lyžice hladkej múky
1lyžicu mletej červenej papriky
200 ml mlieka
200 g kyslej smotany

Postup

Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom vody, posolíme a uvaríme domäkka. K takmer uvarenému kolenu pridáme kapustu, umyté huby, pretlačený cesnak, rascu, korenie a dovaríme. Koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso berieme od kosti. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, zalejeme mliekom, premiešame a vlejeme do kapustnice. Pri miernej teplote varíme asi 15 minút. Nakoniec do kapustnice vložíme mäso, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou smotanou.