Obaľovacia zmes hrachová s cesnakom a kurkumou 280g
2.33 € s DPH
Na sklade
Zloženie/info
hrachový extrudát 78%, kukuričná krupica, cesnak granulovaný 8%, kurkuma 3%, petržlenová vňať, korenie čierne mleté.
Alergény: Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Použitie
Zmes je vhodná na obalenie 1 kg hydinového alebo bravčového mäsa, rýb a zeleniny (karfiol, brokolica).
Postup prípravy
Mäso alebo zeleninu nakrájame a upravíme na jednotlivé porcie, posolíme, obalíme v múke, namáčame v rozšľahanom vajíčku a obaľujeme v hrachovej obaľovacej zmesi. S použitím rastlinného oleja smažíme na panvici alebo vo fritéze pri teplote 180 ºC.
Výživové údaje na 100g výrobku
Energia: 1403 kJ / 332 kcal
Tuky: 1,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy: 69 g z toho cukry 2,7 g
Vláknina: 14 g
Bielkoviny: 18 g
Soľ: 0,06 g
Výrobca: Mäspoma spol. s.r.o., T. G. Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Kuracie nugetky s cesnakovým dipom
Suroviny: kuracie prsia, obaľovacia zmes, vajíčka, hladká múka, olej na vyprážanie, 200 ml kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 1 lyžica pažítky, podľa chuti soľ a čierne korenie.
Postup: Kuracie prsia umyjeme, zľahka naklepeme a nakrájame na porcie veľké 4-6 cm. Osolíme a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v kukuričnej obaľovacej zmesi. Vypražíme v oleji.
Cesnakový dip: smotanu vymiešame s roztlačeným cesnakom, horčicou, pažítkou, soľou a korením.
Vyprážané kuracie nugetky namáčame v cesnakovom dipe, podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.