Obaľovacia zmes kukuričná so sezamom 280g
2.31 € s DPH
Na sklade
Zloženie/info
kukuričná strúhanka 57 % [kukuričná krupica cukor, jedlá soľ jódovaná (jedlá soľ, jodičnan draselný)], sezam 25 %, kukuričná krupica 17 %, kukuričný škrob.
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sóju, glutén, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Použitie
Zmes je vhodná na obalenie 1 kg hydinového alebo bravčového mäsa, rýb a zeleniny (karfiol, brokolica).
Postup prípravy
Mäso alebo zeleninu nakrájame a upravíme na jednotlivé porcie, posolíme, obalíme v múke, namáčame v rozšľahanom vajíčku a obaľujeme v sypkej zmesi. S použitím rastlinného oleja smažíme na panvici alebo vo fritéze pri teplote 180 ºC.
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energia: 1823 kJ / 434 kcal
Tuky: 16 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,4 g
Sacharidy: 65 g z toho cukry 3,3 g
Vláknina: 4,6 g
Bielkoviny: 11 g
Soľ: 0,5 g
Výrobca: Mäspoma spol. s.r.o., T. G. Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Kuracie nugetky s cesnakovým dipom
Suroviny: kuracie prsia, obaľovacia zmes, vajíčka, hladká múka, olej na vyprážanie, 200 ml kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 1 lyžica pažítky, podľa chuti soľ a čierne korenie.
Postup: Kuracie prsia umyjeme, zľahka naklepeme a nakrájame na porcie veľké 4-6 cm. Osolíme a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v kukuričnej obaľovacej zmesi. Vypražíme v oleji.
Cesnakový dip: smotanu vymiešame s roztlačeným cesnakom, horčicou, pažítkou, soľou a korením.
Vyprážané kuracie nugetky namáčame v cesnakovom dipe, podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.
Peter M. (overený zákazník) –
najlepšia obaľovacia zmes