Bazový džem s jablkami – recept na chutnú maškrtu plnú vitamínov.
Receptúra na bazový džem s jablkami vám umožní vytvoriť osviežujúci džem kombinujúci sladké a kyslé chute v jednom. Vďaka tomu zažijete jedinečný harmonický chuťový zážitok.
Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
Ďalší deň si zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
Jabĺčka si očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca.
Džemko si zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
Horúce nalejeme do pohárov a necháme chladnúť do ďalšieho dňa. Najlepšie je skladovať bazový džem v chladničke.
Dokonale sa hodí na chlieb, ale aj do jogurtu či ako prísada do dezertov.
Vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na bazový sirup.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Džemko 3:1
0.65 € s DPH -
Džemko 2:1
0.65 € s DPH -
Perník 25g
0.50 € s DPH -
Citrónová kôra so škoricou 65g
1.51 € s DPH -
Bio Škorica mletá 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
Ďalší deň si zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
Jabĺčka si očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca.
Džemko si zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
Horúce nalejeme do pohárov a necháme chladnúť do ďalšieho dňa. Najlepšie je skladovať bazový džem v chladničke.