Máte chuť na osviežujúcu maškrtu? Pripravte si domáci bazový džem s jablkami, ktorý vám osladí život a prispeje k vašemu zdraviu.
Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
Ďalší deň si zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
Jabĺčka si očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca.
Džemko si zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
Horúce nalejeme do pohárov a necháme chladnúť do ďalšieho dňa. Najlepšie je skladovať bazový džem v chladničke.