Foccacia s paradajkami – recept chlebový posúch po taliansky od @LaPetit.sk.
Receptúra na foccaciu s paradajkami vám prináša taliansku kuchyňu a slnko stredomoria priamo na tanier. Každým sústom pocítite harmonické spojenie medzi jemným korenistým nádychom olivového oleja, soľou a osviežujúcimi kúskami paradajok.
V miske zmiešajte vodu, droždie a med. Nechajte cca 5 minút postáť, kým vzíde kvások.
Do menšieho hrnca dajte olej, pridajte bylinky a na miernom ohni zohrievajte približne 2 minúty. pridajte pretlačený cesnak a nechajte olej prevoňať daľšie dve minúty. Potom olej odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
Do kvásku pridajte múku, cca ½ bylinkového oleja a vypracujte hladké cesto. Na koniec pridajte ešte soľ a čierne korenie a spracujte na hladké cesto.
Vypracované cesto nechajte hodinu podkysnúť v mise vymastenej olejom.
Vykysnuté cesto dajte na plech a ručne ho pomocou končekov prstov rozprestrite na plechu.
Na cesto poukladajte prekrojené paradajky a nechajte cesto ešte 20 minút podkysnúť.
Pred pečením foccaciu potrite zvyšným olejom a dajte piecť na 20 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Foccacia je upečená, keď má krásnu bledo zlatú farbu.
Tento pečený chlieb sa dokonale hodí k večeru strávenému pri vínku, no vychutnáte si ho aj uprostred dňa s chutnou čerstvou zeleninou.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Rozmarín 15g
0.52 € s DPH -
Bazalka 170g dóza
2.11 € s DPH -
Bio Cesnak granulovaný 15g
0.48 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH -
Bio Oregano sušené 7g
0.48 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
V miske zmiešajte vodu, droždie a med. Nechajte cca 5 minút postáť, kým vzíde kvások.
Do menšieho hrnca dajte olej, pridajte bylinky a na miernom ohni zohrievajte približne 2 minúty. pridajte pretlačený cesnak a nechajte olej prevoňať daľšie dve minúty. Potom olej odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
Do kvásku pridajte múku, cca ½ bylinkového oleja a vypracujte hladké cesto. Na koniec pridajte ešte soľ a čierne korenie a spracujte na hladké cesto.
Vypracované cesto nechajte hodinu podkysnúť v mise vymastenej olejom.
Vykysnuté cesto dajte na plech a ručne ho pomocou končekov prstov rozprestrite na plechu.
Na cesto poukladajte prekrojené paradajky a nechajte cesto ešte 20 minút podkysnúť.
Pred pečením foccaciu potrite zvyšným olejom a dajte piecť na 20 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Foccacia je upečená, keď má krásnu bledo zlatú farbu.