Grilovaný burger – jednoduchý recept

grilovaný burger

Burger je v poslednom čase mimoriadne obľúbeným pokrmom. Vychutnať si ho môžete nielen počas leta a letných grilovačiek, ale aj počas celého roka. Jeho príprava vôbec nie je zložitá a ak použijete kvalitné mäso a chutné koreniny, získate výživné jedlo, ktorým potešíte nielen mladých. Vyskúšajte náš recept na grilovaný burger – pripravil ho pre nás @chlop_v_kuchni.

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy1 hod.Čas varenia15 min.Celkový čas1 hod. 15 min.
Mäso na burger
 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo zmes hovädzie a bravčové)
 4 burgrové žemle
 koreninová zmes Gril burger
Do burgra
 listový šalát
 plátok slaniny
 kyslá uhorka
 plátky syra
 cibuľa
 horčica
 nakrájané paradajky
Omáčka
 4 lyžice majonézy
 2 lyžice kečupu
 1 lyžička sójovej omáčky
 čerstvo namleté čierne korenie
 soľ
1

Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.

2

Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.

3

Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.

4

Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.

5

Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.

6

Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.

Grilovanie mäsa nie je nijako zložité, existuje ale niekoľko zásad, ktorými by ste sa mali riadiť. Zhrnuli sme ich pre vás v článku Ako pripraviť dokonalé mäso na grilovanie.

Grilovaný burger si žiada prílohu

Ideálnou prílohou ku grilovanému burgeru sú pečené zemiaky, hranolky alebo bataty. Záleží len od vašich preferencií, čomu dáte prednosť. Namiesto štandardného kečupu môžete k prílohe podávať dip podľa vašej chute – bylinkový, cesnakový alebo aj pikantný chilli dip. Ozvláštni celý pokrm a bude čerešničkou na torte dokonalej grilovačky.

 

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Mäso na burger
 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo zmes hovädzie a bravčové)
 4 burgrové žemle
 koreninová zmes Gril burger
Do burgra
 listový šalát
 plátok slaniny
 kyslá uhorka
 plátky syra
 cibuľa
 horčica
 nakrájané paradajky
Omáčka
 4 lyžice majonézy
 2 lyžice kečupu
 1 lyžička sójovej omáčky
 čerstvo namleté čierne korenie
 soľ

Pokyny

1

Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.

2

Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.

3

Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.

4

Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.

5

Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.

6

Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.

Grilovaný burger – jednoduchý recept