Možnosti tlače:

Jablkový koláč – tradičný ako od babičky

Počet porcií1 porciaCelkový čas50 min.

Tradičný jablkový koláč, ako ho poznáte z detstva – sladké jablká spolu so škoricou vytvárajú dokonalú chuť. Pripravte si ho s našim receptom.

jablkovy kolac

Cesto - ingrediencie
 2 vajcia
 400 g hladkej múky
 1/2 prášku do pečiva
 250 g masla
 150 g práškového cukru
 2 PL mlieka
Jablková plnka - ingrediencie
 1 kg jabĺk
 1 vanilkový cukor
 škorica podľa chuti
 cukor podľa chuti
Postup prípravy
1

Do múky pridajte rozdrobené maslo spolu s ostatnými ingredienciami. Miesením vypracujte hladké cesto. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.

2

Jednu časť cesta rovnomerne vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru vášho plechu. (Skvelou pomôckou je vystrihnúť z papiera na pečenie rozmer plechu a cesto vyvaľkať podľa daného tvaru).

3

Vyvaľkané cesto preneste na vymastený a múkou vysypaný plech.

4

Jablká ošúpte a nastrúhajte na pásiky. Pridajte k nim cukor, škoricu a dôkladne premiešajte.

5

Nastrúhané jablká rovnomerne rozmiestnite na plech a prikryte druhou časťou cesta.

6

Cesto zvrchu popichajte vidličkou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte na 200 °C cca 20 min.

7

Po upečení nechajte vychladnúť. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte.