Tradičný jablkový koláč, ako ho poznáte z detstva – sladké jablká spolu so škoricou vytvárajú dokonalú chuť. Pripravte si ho s našim receptom.
Do múky pridajte rozdrobené maslo spolu s ostatnými ingredienciami. Miesením vypracujte hladké cesto. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.
Jednu časť cesta rovnomerne vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru vášho plechu. (Skvelou pomôckou je vystrihnúť z papiera na pečenie rozmer plechu a cesto vyvaľkať podľa daného tvaru).
Vyvaľkané cesto preneste na vymastený a múkou vysypaný plech.
Jablká ošúpte a nastrúhajte na pásiky. Pridajte k nim cukor, škoricu a dôkladne premiešajte.
Nastrúhané jablká rovnomerne rozmiestnite na plech a prikryte druhou časťou cesta.
Cesto zvrchu popichajte vidličkou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte na 200 °C cca 20 min.
Po upečení nechajte vychladnúť. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte.