Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jahodovú bublaninu. Svieža, nadýchaná a plná šťavnatých jahôd – ideálna pochúťka na letné dni.
Vajcia a práškový cukor rozmixujte do penista.
Primiešajte olej, mlieko a postupne aj múku. Miešajte už len metličkou, nie mixérom.
Na záver pridajte prášok do pečiva, štipku sódy bikarbóny a zľahka premiešajte.
Zmes vylejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech.
Na povrch naukladajte umyté jahody zbavené zelených lístkov. Ak sú jahody menšie, použite ich celé, ak sú väčšie prekrojte ich pozdĺžne na polovice.
Jahodovú bublaninu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 -30 minút. Vpichnutím špáradla do cesta skontrolujte, či je bublanina dobre upečená. Špáradlo musí byť po vytiahnutí čisté, bez viditeľných zvyškov cesta.
Pred servírovaním môžete bublaninu cez sitko posypať práškovým cukrom.
Porcie 0