Možnosti tlače:

Jahodová bublanina: Sladké potešenie z čerstvých jahôd

Počet porcií20 porciíČas prípravy15 min.Čas varenia25 min.Celkový čas40 min.

Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jahodovú bublaninu. Svieža, nadýchaná a plná šťavnatých jahôd – ideálna pochúťka na letné dni.

jahodová bublanina

Ingrediencie
 4 vajcia
 300 g práškového cukru
 200 ml oleja
 300 ml mlieka
 500 g polohrubej múky
 1 prášok do pečiva
 štipka sódy bikarbóny
 500 g jahôd
Postup prípravy
1

Vajcia a práškový cukor rozmixujte do penista.

2

Primiešajte olej, mlieko a postupne aj múku. Miešajte už len metličkou, nie mixérom.

3

Na záver pridajte prášok do pečiva, štipku sódy bikarbóny a zľahka premiešajte.

4

Zmes vylejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech.

5

Na povrch naukladajte umyté jahody zbavené zelených lístkov. Ak sú jahody menšie, použite ich celé, ak sú väčšie prekrojte ich pozdĺžne na polovice.

6

Jahodovú bublaninu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 -30 minút. Vpichnutím špáradla do cesta skontrolujte, či je bublanina dobre upečená. Špáradlo musí byť po vytiahnutí čisté, bez viditeľných zvyškov cesta.

7

Pred servírovaním môžete bublaninu cez sitko posypať práškovým cukrom.

Výživové údaje

Porcie 0