Možnosti tlače:

Jahodový džem: Jednoduchý a chutný recept

Počet porcií1 porcia

Uvarte si domáci jahodový džem voňajúci letom! Náš jednoduchý a chutný recept jednoznačne stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie:
 1 kg jahôd
 500 g cukru
 1 ks Džemko 2:1
1

Jahody umyte a vložte do hlbšej nádoby. Zalejte ich vodou, pridajte 1 lyžičku kuchynskej soli a premiešajte. Po 10 minútach jahody vyberte, prepláchnite ešte raz v čistej vode a nechajte odkvapkať. Takto zbavíte jahody okrem zvyškov zeme aj neželaných návštevníkov, ktorí by sa na nich mohli nachádzať.

2

Odstráňte z jahôd stopky a väčšie kusy prekrojte.

3

Jahody vložte do širšieho kastróla, pridajte Džemko 2:1 rozmiešané s lyžicami cukru. Dobre premiešajte a priveďte k varu. Ak chcete jahodový džem bez kúskov ovocia, môžete ich aj popučiť alebo rozmixovať.

4

Keď jahodová zmes vrie, pridajte zvyšný cukor a miešajte, až kým sa cukor úplne neroztopí.

5

Zmes na jahodový džem varte 5 minút, odstavte z ohňa a prelejte do čistých pohárikov, uzatvorte ich viečkom, otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť.