Kráľovská cesnaková polievka

kráľovská cesnaková polievka

Kráľovská cesnaková polievka je ideálna na obed počas chladných dní. Tento recept vám určite hodí aj vtedy, keď potrebujete využiť a spotrebovať nadbytočný cesnak, ktorý vám ostal v kuchyni alebo v záhrade.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy15 min.Čas varenia40 min.Celkový čas55 min.
Ingrediencie
 6 zemiakov
 6 strúčikov cesnaku
 1 PL Dobroty
 1 PL masla
 1 ČL rasce
 2 PL múky
 1 bobkový list
 2 ČL posekanej petržlenovej vňate
 starší chlieb alebo pečivo
 4 PL oleja
 soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1

Očistený cesnak prelisujeme.

2

V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody.

3

Pridáme bobkový list a očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.

4

Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať. Vyberieme bobkový lisť a všetko spolu pomixujeme.

5

Chlieb nakrájame na kocky a na teflónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme.

6

Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.

Ak chcete, aby vaša polievka získala viac sviežosti a farebnosti, skúste ju ozdobiť kôprom či pažítkou. Pre extra cesnakovú chuť odporúčame chlieb pre opečením potrieť cesnakom. Do cesnakovej polievky sa výborne hodí aj nastrúhaný syr, tak neváhajte a ochutnajte aj túto kombináciu chutí.

Kategória

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 6 zemiakov
 6 strúčikov cesnaku
 1 PL Dobroty
 1 PL masla
 1 ČL rasce
 2 PL múky
 1 bobkový list
 2 ČL posekanej petržlenovej vňate
 starší chlieb alebo pečivo
 4 PL oleja
 soľ a mleté čierne korenie

Pokyny

Postup prípravy
1

Očistený cesnak prelisujeme.

2

V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody.

3

Pridáme bobkový list a očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.

4

Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať. Vyberieme bobkový lisť a všetko spolu pomixujeme.

5

Chlieb nakrájame na kocky a na teflónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme.

6

Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.

Kráľovská cesnaková polievka