Kura na paprike

kura na paprike

Kura na paprike – recept na tradičný obed s bohatou chuťou od @Simony Malkovej.

Pripravte si tradičný pokrm z vášho detstva. Kura na paprike prináša dokonalú kombináciu šťavnatého kurčaťa a lahodnej papriky. Vďaka intenzívnej chuti aromatickej zmesi papriky a byliniek prežijete bohatý chuťový zážitok.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy25 min.Čas varenia40 min.Celkový čas1 hod. 5 min.
Kura na paprike - ingrediencie
 350 g kuracích pŕs (môžu byť aj stehná)
 600 ml zeleninového vývaru
 15 g kvalitnej Žitavskej papriky Mäspoma
 1 väčšia biela cibuľa
 80 ml mlieka
 100 ml smotany na varenie
 20 g hladkej špaldovej múky
 1 PL repkového oleja
 mleté čierne korenie Mäspoma Premium podľa chuti
 soľ podľa chuti
Postup prípravy
1

Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.

2

Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.

3

Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.

4

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.

5

Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.

6

Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.

Ak ste obľúbencom pikantnejších jedál, môžete do omáčky pridať aj kúsok chilli.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Kura na paprike - ingrediencie
 350 g kuracích pŕs (môžu byť aj stehná)
 600 ml zeleninového vývaru
 15 g kvalitnej Žitavskej papriky Mäspoma
 1 väčšia biela cibuľa
 80 ml mlieka
 100 ml smotany na varenie
 20 g hladkej špaldovej múky
 1 PL repkového oleja
 mleté čierne korenie Mäspoma Premium podľa chuti
 soľ podľa chuti

Pokyny

Postup prípravy
1

Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.

2

Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.

3

Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.

4

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.

5

Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.

6

Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.

Kura na paprike