Pripravte si rýchle no elegantné chlebíčky zo sladkých zemiakov. Kombinácia sladkej chuti zemiakov s jemnou textúrou chlebíčkou vás očarí.
Zemiak dobre umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
Jednotlivé kolieska upečte v hriankovači ako klasické toasty. Hriankovač dajte na najsilnejšie opekanie a zemiaky takto opečte 2 krát.
Medzi tým ako sa sladké zemiaky toastujú, zmiešajte všetko korenie (zelené korenie pomelte v mažiari) s krémovým syrom.
Syr ani zemiaky netreba soliť, údený losos je sám o sebe dosť slaný.
Na suchej panvici opečte píniové oriešky, a keď už budú skoro zlaté, pridajte aj sezamové semiačka. Spolu opekajte kým všetko krásne nezozlatne.
Opečené toasty sladkých zemiakov potrite lyžičkou ochuteného syra, pridajte kúsok lososa, posypte chrumkavými orieškami so sezamom a nakoniec posypte čerstvou žeruchou.