LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

Hráškové rizoto s kuriatkom – recept na zdravý a sýty obed.

Zažite dokonalú rovnováhu chutí s receptom LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom. Tento jedinečný pokrm pozostáva z krásne chuťovo či farebne zladeného hráškového rizota s jemným kurčaťom, čím vytvára dokonalý spoj zdravia a lahodnosti.

NáročnosťPokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy40 min.Čas varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 40 min.
Ingrediencie
 350 g ryže na rizoto, napr. Arborio
 1 menšia cibuľa
 5 PL olivového oleja
 1 dcl bieleho suchého vína
 300 g mrazeného hrášku
 40 g čerstvého špenátu
 40 g rukoly + na ozdobenie
 750 ml zeleninového vývaru
 50 g parmezánu
 100 g masla
 1 ČL granulovaného cesnaku
 štipka muškátového oriešku
 2 vykostené kuracie prsia
 1 ČL pikantnej zmesi
 soľ
 čierne korenie
Postup prípravy
1

Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.

2

Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.

3

Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.

4

Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.

5

Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.

6

Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.

7

Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.

8

Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.

9

Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.

10

Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

Ak radi experimentujete, skúste výsledný pokrm okoreniť štipkou voňavého majoránu.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 350 g ryže na rizoto, napr. Arborio
 1 menšia cibuľa
 5 PL olivového oleja
 1 dcl bieleho suchého vína
 300 g mrazeného hrášku
 40 g čerstvého špenátu
 40 g rukoly + na ozdobenie
 750 ml zeleninového vývaru
 50 g parmezánu
 100 g masla
 1 ČL granulovaného cesnaku
 štipka muškátového oriešku
 2 vykostené kuracie prsia
 1 ČL pikantnej zmesi
 soľ
 čierne korenie

Pokyny

Postup prípravy
1

Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.

2

Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.

3

Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.

4

Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.

5

Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.

6

Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.

7

Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.

8

Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.

9

Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.

10

Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom