Chcete uvariť zdravý obed, ktorý doma ocenia? Hráškové rizoto s kuriatkom poskytuje dokonálu rovnováhu chutí v elegantnom prevedení.
Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.
Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.
Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.
Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.
Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.
Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.
Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.
Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.
Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.
Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.