Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom – recept na osviežujúci obed či večeru od @LaPetit.sk.
Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom je obed plný vitamínov a bielkovín, ktorý vás zasýti aj osvieži. Tanier bohatej chutí a farebných kontrastov poteší celú rodinku.
Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.
Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.
Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.
Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.
Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.
Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.
Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.
Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.
Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.
Pre ozvláštnenie tohto pokrmu vyskúšajte jeden z našich dipov.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Tymian 15g
0.52 € s DPH -
Horčica celá 30g
0.55 € s DPH -
Korenie čierne mleté 50g
1.51 € s DPH -
Šaláty čierny sezam 25 g
0.55 € s DPH -
Rozmarín 340g dóza
5.07 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.
Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.
Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.
Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.
Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.
Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.
Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.
Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.
Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.