Medovníky, alebo inak nazývané aj perníky, sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Ich sladká vôňa dokáže vytvoriť tú pravú sviatočnú atmosféru už počas ich pečenia.
Suché ingrediencie preosejeme do misky, aby sme sa zbavili hrudiek.
Pridáme zvyšné ingrediencie, ktoré by mali byť izbovej teploty, preto vajíčka a maslo vytiahneme z chladničky skôr.
Zo všetkých surovín dôkladným miesením vypracujeme hladké cesto.
Vypracované cesto zabalíme a necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu.
Cesto rovnomerne vyvaľkáme na hrúbku 4 mm.
Pomocou vykrajovačiek vykrojíme medovníky, ktoré presunieme na vymastený plech.
Medovníky pečieme na 200 °C po dobu 5-7 min.
Medovníky hneď po upečení potrieme vyšľahaným vajíčkom.