Možnosti tlače:

Mäkké vianočné medovníky: Jednoduchý a chutný recept

Počet porcií1 porciaCelkový čas30 min.

Medovníky, alebo inak nazývané aj perníky, sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Ich sladká vôňa dokáže vytvoriť tú pravú sviatočnú atmosféru už počas ich pečenia.

vianočné medovníky

Cesto na medovníky - ingrediencie:
 400 g hladká špaldová múka
 170 g práškového cukru
 2 vajcia
 3 PL medu
 50 g masla
 1 PL perníkového korenia
 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ČL rumu
Poleva na medovníky - ingrediencie
 1 ks vaječné bielko
 200 g práškový cukor
Postup prípravy
1

Suché ingrediencie preosejeme do misky, aby sme sa zbavili hrudiek.

2

Pridáme zvyšné ingrediencie, ktoré by mali byť izbovej teploty, preto vajíčka a maslo vytiahneme z chladničky skôr.

3

Zo všetkých surovín dôkladným miesením vypracujeme hladké cesto.

4

Vypracované cesto zabalíme a necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu.

5

Cesto rovnomerne vyvaľkáme na hrúbku 4 mm.

6

Pomocou vykrajovačiek vykrojíme medovníky, ktoré presunieme na vymastený plech.

7

Medovníky pečieme na 200 °C po dobu 5-7 min.

8

Medovníky hneď po upečení potrieme vyšľahaným vajíčkom.