Možnosti tlače:

Panvička s chrumkavými sladkými zemiakmi a kuracím mäsom na mede

Počet porcií1 porciaČas prípravy30 min.Čas varenia35 min.Celkový čas1 hod. 5 min.

Panvička s chrumkavými sladkými zemiakmi a kuracím mäsom na mede spája kontrastné chute do jedinečnej harmónie. Výrazná aróma a lahodná chuť.

maspoma recept na pečené kura

Ingrediencie
 4 kuracie stehná/prsia
 5 PL masla
 4 PL medu
 1 ČL Bolívijskej morskej soli Mäspoma
 1 ČL Korenia Pečené kura Mäspoma
 1/4 ČL čierneho korenia Mäspoma
 1 ½ ČL provensálskych byliniek Mäspoma
 1/2 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma
 1 ½ kg sladkých zemiakov (ošúpané, nakrájané na menšie kúsky)
 2 ČL sušených brusníc
 30 g pekanových orechov
 čerstvý tymián
 1 čerstvý citrón
Postup prípravy
1

Rúru si vyhrejeme na 190 °C. Mäso si osolíme, okoreníme, pridáme granulovaný cesnak, provensálske bylinky a posypeme zmesou na pečené kura.

2

Vo väčšej zapekacej panvičke(pozor nesmie mať plastovú rúčku) si rozpustíme maslo spolu s medom. Do vyhriatej panvičky následne pridáme kuracie mäsko, ktoré podusíme z každej strany približne 3-4 minúty do zlatista. Mäso odložíme na okraj panvičky.

3

Do stredu panvičky pridáme zvyšok masla a medu. Na roztopené maslo položíme kúsky sladkých zemiakov a pomaly miešame, kým sa nám nevytvorí na zemiakoch jemná šupka. Batáty okoreníme provensálskymi bylinkami, pridáme pekanové orechy spolu s brusnicami a poriadne premiešame. Varíme 3-4 minúty.

4

Nakrájame plátky citróna a poukladáme ich na vrch kuracích kúskov. Panvičku presunieme do predhriatej rúry na 10-15 minút, kým sa nám kuracie mäso poriadne neprepečie. Mäso podávame s čerstvým tymiánom a štipkou čierneho korenia.