Pečená zelenina – recept na chrumkavú zeleninovú zmes s bohatou chuťou od Simony Malkovej.
Táto jednoduchá receptúra na pečenú zeleninu vášmu obedu dodá tú správnu farbu a potrebnú výživu. Pečenú zeleninu môžete využiť, ako prílohu k rôznym hlavným jedlám no môže byť využitá aj samostatne v rámci šalátu či polievky.
Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska a ošúpanú cibuľu na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Ružičkový kel umyjeme, osušíme, odrežeme z neho stonku a prekrojíme napoly.
Zeleninu zmiešame vo veľkej mise s olejom, medom, všetkými koreninami a soľou. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne na ne rozložíme zeleninu. Pečieme ju pri teplote 190 stupňov, až kým zemiaky a zelenina nezmäkne – trvá to cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a opečieme ho na panvici s trochou oleja dozlatista.
Dressing si pripravíme zmiešaním kešu masla, medu, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a horúcej vody. Vody prilejeme toľko, aby sme dosiahli tekutej krémovej konzistencie.
Pečenú zeleninu so zemiakmi podávame s opečeným tofu, kešu dressingom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Pre ozvláštnenie receptu vyskúšajte pridať štipku muškátového orieška či zázvoru.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Cesnak granulovaný 30g
0.53 € s DPH -
Paprika sladká lahôdková 500g dóza
5.00 € s DPH -
Chilli papričky drvené 35g
1.51 € s DPH -
Bio Stredomorské bylinky 15g
0.72 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska a ošúpanú cibuľu na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Ružičkový kel umyjeme, osušíme, odrežeme z neho stonku a prekrojíme napoly.
Zeleninu zmiešame vo veľkej mise s olejom, medom, všetkými koreninami a soľou. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne na ne rozložíme zeleninu. Pečieme ju pri teplote 190 stupňov, až kým zemiaky a zelenina nezmäkne – trvá to cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a opečieme ho na panvici s trochou oleja dozlatista.
Dressing si pripravíme zmiešaním kešu masla, medu, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a horúcej vody. Vody prilejeme toľko, aby sme dosiahli tekutej krémovej konzistencie.
Pečenú zeleninu so zemiakmi podávame s opečeným tofu, kešu dressingom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.