Možnosti tlače:

Recept na dokonalý trojobal

Počet porcií1 porcia

Overený recept na trojobal, v ktorom obalíte rezeň, syr či karfiol. Pozrite sa, ako dokonale pripraviť nestarnúcu klasiku našich kuchýň!

trojobal na syr

Ingrediencie
 hladká múka
 vidličkou rozšľahané vajíčka, ktoré ste pred rozšľahaním osolili
 strúhanka
Trojobal - postup prípravy
1

Postup je jednoduchý, potrebovať budete hladkú múku, rozšľahané vajíčka a strúhanku. Všetky tri zložky si pripravte do samostatných nádob.

2

Ochutené mäso obaľte najpr v hladkej múke a dajte pozor, aby bola na všetkých častiach mäsa.

3

Mäso dvihnite do vzduchu a mierne ním potraste priamo nad nádobkou, aby ste ho zbavili prebytočnej múky.

4

Vložte ho do vyšľahaných vajíčok a dôkladne ho v nich „vykúpte“. Hneď po kúpeli ho vložte do misky s dostatočným množstvom strúhanky. Ak by jej bolo v nádobe málo, spôsobilo by vám to ťažkosti pri obaľovaní.

5

Cieľom je, aby ste dokázali mäso zahádzať strúhankou bez toho, aby ste sa ho dotkli. Ak by ste sa prstami dotkli povrchu, na ktorom ešte nie je strúhanka, vajíčko a múka by sa vám prilepili na prsty a porušila by sa tým celistvosť trojobalu.

6

Ideálne je mäso poriadne zasypať hrubou vrstvou strúhanky a zvrchu ju popritláčať (pozor, vrstva strúhanky musí byť naozaj veľká, aby vám trojobal neostal na rukách).

7

Dôkladne obalené mäso opäť nadvihnite nad misku, jemným zatrasením zbavte prebytočnej strúhanky a môžete vyprážať!