Možnosti tlače:

Recept na tradičný slepačí vývar

Počet porcií4 porcieČas prípravy15 min.Čas varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 15 min.

Slepačí vývar vonia a chutí jedinečne. Vyskúšajte náš recept na dokonalú slepačiu polievku.

slepačí vývar

Slepačí vývar - ingrediencie
 Sliepka (cca ½ na 5 l vody) alebo kuracie trupy/ krídelká/ stehná (2 trupy a 4 krídelká na 5 l vody)
 Cibuľa
 Mrkva
 Kaleráb
 Zeler
 Petržlen
 Soľ
 Čierne korenie celé
 Zeleninové ochucovadlo Dobrota
Postup prípravy slepačej polievky
1

Sliepku alebo kura dobre očistite od prípadných zvyškov peria, naporcujte a vložte do hrnca naplneného studenou vodou.

2

Pridajte soľ, niekoľko bobuliek čierneho celého korenia a celú neošúpanú cibuľu, ktorú ste len opláchli vodou.

3

Plameň stíšte na minimum, zakryte hrniec pokrievkou a pustite sa do čistenia zeleniny.

4

Očistite mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler a pridajte ich do hrnca. Kaleráb a zeler nakrájajte na plátky, mrkvu a petržlen je ideálne variť v celku. Ak máte času menej, môžete ich pozdĺžne prekrojiť. Pamätajte ale, že dobrý slepačí alebo kurací vývar chce svoj čas, preto zbytočne neurýchľujte to, čo nie je nevyhnutné.

5

Slepačí vývar varte minimálne tri hodiny na veľmi malom plameni. Keď je vývar hotový, vyberte zeleninu, mäso a polievku preceďte cez husté sitko.

6

Ak vám nevadia kúsky v hotovej polievke, odporúčame vám prvú porciu rovno zjesť, nechať polievku takmer vychladnúť a až následne scediť. Chute vo vývare sa krásne spoja a vy si vychutnáte dokonalú chuť aj na druhý deň.

7

Zeleninu nakrájajte na malé kúsky, oberte mäso od kostí a tesne pred servírovaním pridajte do polievky spolu s cestovinou.

Výživové údaje

Porcie 0