Shakshuka – recept na lahôdku z blízkeho východu podľa @Simony Malkovej.
Shakshuka je pokrm, ktorý vám umožní ochutnať exotiku severnej Afriky a Blízkeho východu z pohodlia vašeho domova. Dusené paradajky, pikantné korenie a vajcia vytvárajú jedinečnú chuťovú kombináciu.
V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.
Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.
Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.
Výslednú chuť jedla zdokonalíte pridaním nasekanej fety no môžete pokrm podávať aj s pita chlebom či opečenými zemiakmi.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Paprika sladká lahôdková 500g dóza
5.00 € s DPH -
Paprika sladká údená 40g
1.51 € s DPH -
Rímska rasca mletá 45g
1.51 € s DPH -
Chilli papričky 200g dóza
6.58 € s DPH -
Korenie čierne mleté 500g dóza
9.76 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.
Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.
Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.