Možnosti tlače:

Krémová špargľová polievka

Počet porcií1 porciaCelkový čas40 min.

Vychutnajte si krémovú špargľovú polievku plnú vitamínov a minerálov. Tento recept je rýchly a jednoduchý, ideálny na obed alebo večeru. Pridajte do svojho jedálnička špargľu, ktorá je známa svojimi zdravotnými výhodami.

Ingrediencie
 500 g bielej špargle (prípadne zelenej)
 2 pol.l. masla
 2 stredne veľké zemiaky
 200 ml smotany na varenie
 soľ
 biele korenie
 sušený cesnak
 mletá rasca
 muškátový orech
 (hrášok, ak nemáte zelenú špargľu)
Postup prípravy
1

Bielu špargľu ošúpte a odrežte drevnaté konce. Hlavičky odložte bokom a zvyšok nakrájajte na približne 2 cm kolieska.

2

Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky.

3

V hrnci rozpustíte maslo a orestujte nakrájané zemiaky.

4

Pridajte špargľu, ktorú tiež trochu orestujte (cca 5 min) a zalejte vodou alebo vývarom.

5

Varte pokým špargľa nezmäkne, cca 15 min. na miernom ohni.

6

Odstavte hrniec z ohňa a vyberte pár špargličiek bokom (najlepšie hlavičky).

7

Rozmixujte polievku do hladka a pridajte smotanu na varenie (klasickú alebo rastlinnú).

8

Podľa chuti pridajte soľ, biele korenie, muškátový orech, sušený cesnak a mletú rascu.

9

Polievku znova prehrejte a na záver do nej pridajte odložené špargľové hlavičky.

10

Podávajte horúcu. Najlepšie chutí s opečeným chlebíkom. Výborná je aj s tekvicovým olejom či opraženými slaninovými chipsami.