Vychutnajte si krémovú špargľovú polievku plnú vitamínov a minerálov. Tento recept je rýchly a jednoduchý, ideálny na obed alebo večeru. Pridajte do svojho jedálnička špargľu, ktorá je známa svojimi zdravotnými výhodami.
Bielu špargľu ošúpte a odrežte drevnaté konce. Hlavičky odložte bokom a zvyšok nakrájajte na približne 2 cm kolieska.
Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
V hrnci rozpustíte maslo a orestujte nakrájané zemiaky.
Pridajte špargľu, ktorú tiež trochu orestujte (cca 5 min) a zalejte vodou alebo vývarom.
Varte pokým špargľa nezmäkne, cca 15 min. na miernom ohni.
Odstavte hrniec z ohňa a vyberte pár špargličiek bokom (najlepšie hlavičky).
Rozmixujte polievku do hladka a pridajte smotanu na varenie (klasickú alebo rastlinnú).
Podľa chuti pridajte soľ, biele korenie, muškátový orech, sušený cesnak a mletú rascu.
Polievku znova prehrejte a na záver do nej pridajte odložené špargľové hlavičky.
Podávajte horúcu. Najlepšie chutí s opečeným chlebíkom. Výborná je aj s tekvicovým olejom či opraženými slaninovými chipsami.