Strešenina – kyslá kapusta trochu inak

kyslá kapusta recept

Kyslá kapusta je skvelým zdrojom vitamínov, ktorý si radi vychutnáme predovšetkým v zime. Aby ste nemuseli variť vždy len segedínsky guláš, ponúkame vám recept na jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu a nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny. Vyskúšajte “strešeninu” – jednoduchý pokrm, ktorý sa v minulosti často pripravoval počas zabíjačiek. Recept pre nás pripravil @Chlop_v_kuchni.

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas varenia30 min.
 1 kg zemiaky
 500 g kyslá kapasta
 1 biela cibuľa
 1 menšia červená cibuľa
 200 g slaniny/ klobásy/ údeného mäsa
 bravčová masť
 rasca celá Mäspoma
 Žitavská paprika Mäspoma
 čierne mleté korenie Mäspoma
 soľ
1

Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu prechladnúť a ošúpte ich.

2

Na bravčovej masti orestujte na drobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste.

3

Do podusenej kapusty pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte.

4

Na samostatnej panvici orestujte červenú cibuľu a nakrájané údené mäso/ slaninu / klobásku.

5

Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.

Základom tohto receptu je kvalitná kyslá kapusta. Ak rozmýšľate nad tým, že si pripravíte svoju vlastnú domácu, odporúčame vám náš overený recept na túto skvelú vitamímovú bombu. S jeho pomocou sa kvasená kapusta podarí aj vtedy, ak ju robíte prvýkrát.

Kategória

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

 1 kg zemiaky
 500 g kyslá kapasta
 1 biela cibuľa
 1 menšia červená cibuľa
 200 g slaniny/ klobásy/ údeného mäsa
 bravčová masť
 rasca celá Mäspoma
 Žitavská paprika Mäspoma
 čierne mleté korenie Mäspoma
 soľ

Pokyny

1

Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu prechladnúť a ošúpte ich.

2

Na bravčovej masti orestujte na drobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste.

3

Do podusenej kapusty pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte.

4

Na samostatnej panvici orestujte červenú cibuľu a nakrájané údené mäso/ slaninu / klobásku.

5

Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.

Strešenina – kyslá kapusta trochu inak