Kyslá kapusta je skvelým zdrojom vitamínov, ktorý si radi vychutnáme predovšetkým v zime. Aby ste nemuseli variť vždy len segedínsky guláš, ponúkame vám recept na jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu a nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny. Vyskúšajte “strešeninu” – jednoduchý pokrm, ktorý sa v minulosti často pripravoval počas zabíjačiek. Recept pre nás pripravil @Chlop_v_kuchni.
Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu prechladnúť a ošúpte ich.
Na bravčovej masti orestujte na drobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste.
Do podusenej kapusty pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte.
Na samostatnej panvici orestujte červenú cibuľu a nakrájané údené mäso/ slaninu / klobásku.
Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.
Základom tohto receptu je kvalitná kyslá kapusta. Ak rozmýšľate nad tým, že si pripravíte svoju vlastnú domácu, odporúčame vám náš overený recept na túto skvelú vitamímovú bombu. S jeho pomocou sa kvasená kapusta podarí aj vtedy, ak ju robíte prvýkrát.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Žitavská paprika – sladká mletá, vrecko 250g
4.97 € s DPH -
Rasca celá 25g
0.34 € s DPH -
Žitavská paprika – sladká mletá, vrecko 75g
1.86 € s DPH -
Žitavská paprika – sladká mletá, dóza 70g
2.90 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu prechladnúť a ošúpte ich.
Na bravčovej masti orestujte na drobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste.
Do podusenej kapusty pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte.
Na samostatnej panvici orestujte červenú cibuľu a nakrájané údené mäso/ slaninu / klobásku.
Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.