Zemiaková polievka je ideálnym receptom na všedné dni, keď chcete pripraviť niečo rýchle a chutné. Jednoduchá príprava a bohatá chuť z nej robia obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Pripravte si hrniec a vložte do neho zemiaky a zalejte ich 1,5 litrom vody. Pridajte soľ, korenie, rascu, ligurček a varte pokým zemiaky nezmäknú.
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na oleji do sklovita. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu múky.
K osmaženej múke pridajte pretlačený cesnak (môžete použiť aj sušený).
Panvičku stiahnite z ohňa a pridajte sladkú papriku spolu s 200 ml vody a dôkladne rozmiešajte.
Zásmažku pridajte k uvareným zemiakom a varte ešte cca 10 minút.
Keď je polievka uvarená, vyberte z nej ligurček a podľa chuti ju osoľte a okoreňte.
Zemiakovú polievku podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom. Ak máte radi krémovejšie polievky môžete do nej pridať aj kúsok smotany. Máte chuť na krémovú polievku bohatú na zeleninu? Uvarte si špargľovú polievku podľa nášho receptu.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
Ingrediencie
Pokyny
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Pripravte si hrniec a vložte do neho zemiaky a zalejte ich 1,5 litrom vody. Pridajte soľ, korenie, rascu, ligurček a varte pokým zemiaky nezmäknú.
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na oleji do sklovita. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu múky.
K osmaženej múke pridajte pretlačený cesnak (môžete použiť aj sušený).
Panvičku stiahnite z ohňa a pridajte sladkú papriku spolu s 200 ml vody a dôkladne rozmiešajte.
Zásmažku pridajte k uvareným zemiakom a varte ešte cca 10 minút.
Keď je polievka uvarená, vyberte z nej ligurček a podľa chuti ju osoľte a okoreňte.