Vyskúšajte jednoduchý recept na tradičnú zemiakovú polievku. Rýchla príprava, výdatná chuť a ideálna na každodenný obed alebo večeru.
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Pripravte si hrniec a vložte do neho zemiaky a zalejte ich 1,5 litrom vody. Pridajte soľ, korenie, rascu, ligurček a varte pokým zemiaky nezmäknú.
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na oleji do sklovita. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu múky.
K osmaženej múke pridajte pretlačený cesnak (môžete použiť aj sušený).
Panvičku stiahnite z ohňa a pridajte sladkú papriku spolu s 200 ml vody a dôkladne rozmiešajte.
Zásmažku pridajte k uvareným zemiakom a varte ešte cca 10 minút.
Keď je polievka uvarená, vyberte z nej ligurček a podľa chuti ju osoľte a okoreňte.