Možnosti tlače:

Tradičná zemiaková polievka

Počet porcií1 porcia

Vyskúšajte jednoduchý recept na tradičnú zemiakovú polievku. Rýchla príprava, výdatná chuť a ideálna na každodenný obed alebo večeru.

zemiaková polievka

Ingrediencie
 400 g zemiaky
 1 ks cibuľa
 1 ČL rasca celá
 2 strúčiky cesnaku
 ligurček
 1 PL olej
 1 ČL sladká paprika mletá
 1 PL hladká múka
 podľa chuti soľ a čierne korenie mleté
Postup prípravy
1

Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Pripravte si hrniec a vložte do neho zemiaky a zalejte ich 1,5 litrom vody. Pridajte soľ, korenie, rascu, ligurček a varte pokým zemiaky nezmäknú.

2

Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na oleji do sklovita. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu múky.

3

K osmaženej múke pridajte pretlačený cesnak (môžete použiť aj sušený).

4

Panvičku stiahnite z ohňa a pridajte sladkú papriku spolu s 200 ml vody a dôkladne rozmiešajte.

5

Zásmažku pridajte k uvareným zemiakom a varte ešte cca 10 minút.

6

Keď je polievka uvarená, vyberte z nej ligurček a podľa chuti ju osoľte a okoreňte.